Onze bedrijven
Herbosch-Kiere

Tel. +44 20 8987 9995

marine.contractors@
herbosch-kiere.com

Herbosch-Kiere

Herbosch-Kiere Marine Contractors is een dochteronderneming van Herbosch-Kiere die in het Verenigd Koninkrijk gevestigd is en een toonaangevend aannemersbedrijf is in Europa. De kernactiviteiten bestaan uit waterbouwkundige werken, afbraakwerken en heavy lifting (transport van zware lasten). Tot de klantenkring behoren plaatselijke autoriteiten, havenoperatoren, olie- en gasbedrijven.

In het laatste decennium speelde Herbosch-Kiere Marine Contractors in het VK een belangrijke rol in de realisatie van contracten voor waterbouwkundige en ontmantelingswerken. In het VK werkt het bedrijf hoofdzakelijk aan projecten m.b.t. waterbouwkunde. Voor deze projecten worden schepen en materieel gebruikt van het moederbedrijf Herbosch-Kiere nv.

Het bedrijf realiseerde reeds een brede waaier aan projecten waaronder de bouw en ontmanteling van kades en havenmuren, aanlegsteigers en bolders, offshore-installaties, versteviging van stranden, bergingswerken van schepen, baggerwerken en meer recent ook projecten binnen de sector van duurzame energiebronnen op zee. HKMC Ltd. is eveneens gespecialiseerd in heavy lifting en verleende assistentie bij onder meer de plaatsing van bruggen over water.

Het bedrijf bezit een eigen schip, de Atlantis. Een veelzijdig schip dat uitermate geschikt is voor werkzaamheden betreffende duurzame energie op zee met inbegrip van de herstelling, recuperatie en het leggen van kabels. De Atlantis kan ook aan de grond gezet worden; een unieke eigenschap waardoor het leggen van kabels en optische vezelkabels in ondiep water eveneens mogelijk wordt. Dankzij de veelzijdigheid van het schip is de Atlantis in het Verenigd Koninkrijk reeds ingezet voor verschillende werkzaamheden voor duurzame energie op zee waaronder het leggen van optische vezelkabel op de TAT-14 (trans-Atlantische onderzeekabel), het leggen van kabel op de zeebodem in Ierland en Schotland, Roedsand, Labrador, Langeled en meest recent nog in London Array. Een ander contract voor duurzame energie werd afgesloten met Pulse Tidal, een leverancier van getijdenstroom uit Sheffield die samen met zes andere grote toeleveranciers een commercieel getijdenenergiesysteem ontwikkelt.

Herbosch-Kiere is geselecteerd als partner om de installatiewerken op zee uit te voeren voor dit baanbrekende project.

Allister Humby
Directeur
236
medewerkers
20 M€
eigen middelen
82 M€
omzet

Projecten

Extension de la jetée E
Photo description nl: 
Verlenging van Pier E
Photo description en: 
Pier-E Extension
Retrait de l'épave du Spanish Prince
Photo description nl: 
Berging van het schreepwrak Spanish Prince
Photo description en: 
Spanish Prince wreck removal
Modification du quai d'amarrage 2
Photo description nl: 
Aanpassingen aan aanlegplaats 2
Photo description en: 
Berth 2 Alterations
Projet Thames Tideway Tunnel (TTT)
Photo description nl: 
Thames Tideway Tunnel (TTT) project
Photo description en: 
Thames Tideway Tunnel (TTT) project

Kaart

Power Road Studios, Studio 3.4 114b Power Road, Chiswick London W4 5PY